Haberin var mı ?

Tuvalette Yapılmayacak Şeyler

Merhabalar arkadaşlar. İsimden çok şey çıkabilir yanlız ben bi yönünü yazacağım. Kitap vs okuma alışkanlığından. Öncelik şunu söylemeliyim ki tavsiye etmiyorum. Ama çok enteresan müptelaları var. Kitaplar bitirenler, bulmacalar çözenler hatta üniversite sınavını tuvalette kazananlar var abartmıyorum.

Sorun olarak görülür mü bilemiyorum ama psikolojik temelleri olduğu kesin. Bi nevi takıntı olduğu düşünülebilir. Bazı kişiler okuyacak bişey bulamadığında deterjanların-şampuanların arkasında yazanları hatmederek geçirirler bu durumu.

tuvalette kitap okumaTuvalet durumu kendi ile en yakın andır. Çok ilginç ama o kadar yalnızlaşılan başka bir an yok. Cinsellik bile 2 kişinin birlikteliğidir ama tuvalet durumu yalnızlığı simgeler. Haliyle orada kitap vs okuma alışkanlığı psikolojik olarak kendi ile kalmama durumunu açığa çıkartır.

Kendi ile barışık değildir örneğin bu olayı takıntı haline getiren. Karakter analizi yaparsak eğer;

İçe dönük kişiler: Çizgi roman ya da gazetelerin magazin eklerini okurlar.

Dışa dönük kişiler: Roman ve ya bulmaca ile içli dışlı olurlar.

Hatta biraz daha abartsak paranoid şizofreninin başlangıç adımlarından biri olduğunu bile iddia edebiliriz.

Benim bu konu ile alakalı görüşüm ise faydalı olmadığı. En azından okuma alışkanlığını daha geniş zamanlara bırakmakta fayda var. Ayrıca eğer bu konuda takıntılı iseniz ve tuvalette bişey okumadan duramıyorsanız mutlaka bi psikoloğa görünmenizde fayda var. Şu da var Türkiye’de hangi psikoloğun bu konudan haberi var ve ya bu konuda kafa yormuş derseniz bilemiyorum. Çok kısır bir ülkeyiz düşünce anlamında o kesin.

Daha Fazla Göster

Samanpan

Dünyanın en güzel şehrinde doğup dünyanın en dandik başkentinde hayatını devam ettirmekte. Psikoloji İle uğraşmakta olup saçmalamak için bu siteyi kullanmakta. Tanısanız çok sevmezsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu