Milattan Önce
Milat kavramı hakkında bi kaç şey söylemem lazım galiba. Nasıl bi giriş cümlesi ise artık. sanki halk bunu bekliyo benden. Milat kelimesi ile alakalı bi çok yanlış anlaşılma var aydınlatma amaçlı bu konu hakkında …… diye girmedim Allahtan. zaten giriş önemli değil gelişme ve sonuç önemlidir :)
İğrenç giriş cümlesinden sonra milat dönüm,sınır, çizgi gibi kavramlarla açıklanmıştır tarih boyunca .
Bir çok farklılık da bulunmaktadır kendisi ile alakalı. Genelde Hz. İsa’nın doğum günü milat kabul edilir. tabii ki takvimler de ona göre düzenlendiğinden adı üzerinde miladi takvim dediğimiz takvimin başlangıcı Hz.İsa nın doğum günüdür. doğduğu gün de “1 Ocak 0” tarihidir. ilk tarih olduğundan aynı zamanda yıl başı vs şeklinde de kulanır.
Hicri takvimde ise milat Hz. Peygamber’in mekke den medineye hicret etmesini milat kabul eder. yalnız dünyada genel anlamda kullanılan takvim -bi çok hata payı- olduğu halde miladi takvimdir. diğer adı Gregoryen takvimi. 3. gregoryen diye papa varmış. o yürürlüğe koyduğu için adını almış. neyse..
Milat arapça kökenli bi sözdür. ve değişik anlamlara gelmektedir. benim de aslında söylemek istediğim şey genel anlamda milat kelimelerinin yansıması değil, özel anlamda kişinin miladıdır.
Herkesin miladı farklıdır. keşke herkesi tek tek dinlesem de hayatının o en önemli günlerini öğrenebilsem. tabii ki istemem öyle bişey işi gücü bırakıp tek tek dinleyecek falan ne o öyle. ama benimkini siz dinleyin hiç olmassa :)
Herkesin bir miladı vardır dedik ya milat benim içinde bu gündür.
19 Eylül 2011 – 10:20
An itibari ile milattan sonraya geçti benim takvim. eğer kişisel bi bağımız varsa sn.okur gözden geçirmenin vakti geldi.
Hayırlı uğurlu olması dileğimle. Mutlu Yıllar :)
Pastayı yiyenler çıkabilir.. Müsade sizin …
devlete ve millete hayirli ugurlu olsun pasta icin tsk.ler
pasta için sağol.. niye senin için bugünü miladın ilan ettin ben anlamadı
hayatımla alakalı güzel değişiklikler yaptım ondan milat oldu
hepi bürth dey insan.
aylaryu