“Akşamın Şerri” Vs “Sabahın Hayrı”
Akşamın şerri sabahın hayrından iyidir derler. demişler daha doğrusu. ne amaçla demişler acaba. doğru mudur ki ? düşündüm taşındım pek de doğru olduğunu sanmıyorum. ama bi bildikleri olduğuna eminim.
bakalım .
Akşam karanlık oluyor. bir takım gariplikler oluyor insanın kendisinde de . duygusal yorgunluk gibi. belli zamanlarda, genelde o tam akşam olurken ki sürede bi bıkkınlık sıkkınlık da oluyor.
Bu zamanların da tabi belli bi güzelliği vardır. ama ne şekilde değerlendirmek gerekir bilemiyorum. uyumamak en mantıklısı ama. sersemleşiyor insan uyuyunca.
Bu saatlerde öğrenme de zorlaşıyor. yapılan araştırmalara göre. çok fazla kitap okuma, bilgi öğrenme gibi aktiviteleri de yapmamak lazım o zamanlarda.
Hatta başta söylediğimiz atasözünün bu tarz bi yansıması olabilir. sabah öğrenme çok fazla akşam az ondan dolayı böyle bişey söylemiş olabilirler. atalarımıza saygı duymakla beraber o kadar önemsemediğimizi, sadece yeri geldi mi sözlerini söylediğimizi söyleyelim de.
Bu vakitlerde en mantıklısı yemek yemek sanırım. akşam yemeği adını verdiğimiz durumu bu vakitte geçirirsek en mantıklı işi yapmış oluruz sanırım.
Yazı yazmayı ise hiç denemeyin bu saatlerde. sonra sıkıntı olur saçmalarsınız.
Örnek mi ?
-tekrar okuyun yazıyı anlarsınız.
saygı sevgi. sadece saygı hatta sevmi mevgi yok, bitmiş.
eskiden elektrik yoktu …